Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Superspreading the message: De Amerikaanse campagne in uitzonderlijke verkiezingen

October 21, 2020 @ 4:00 pm - 5:30 pm

De Amerikaanse campagne in uitzonderlijke verkiezingen

Dinsdag 20 oktober, 16:00 – 17:30 uur

Digitaal event, meld je aan voor de link via n.p.vandoorn@uva.nl

 

Bij de presidentsverkiezingen in de VS staat dit jaar veel op het spel. Hoe proberen de campagnes kiezers te overtuigen? En vooral, welke rol speelt online beïnvloeding daarbij? Dit is de eerste presidentsverkiezing sinds het schandaal rondom Cambridge Analytica, maar vergelijkbare technieken lijken nog altijd springlevend. Of maakt het nieuwe beleid van Facebook en Twitter een doorslaggevend verschil? In dit event bekijken we de belangrijkste invloeden in deze verkiezingen – covid 19, een nieuwe rechter in het Hooggerechtshof, de economie, of nog iets heel anders? – en zoemen we in op de vraag welke rol digitale beïnvloeding speelt in deze context. Hoe actief zetten partijen dit keer in op het digitaal targeten van kiezers, en waar richten ze zich op? En hoe belangrijk is dit in tijden van grote maatschappelijke ontwikkelingen zoals een pandemie en een economische crisis?

Panel: professor Ruud Janssens, hoogleraar Amerikanistiek aan de UvA, Marieke de Vries (NOS correspondent Verenigde Staten), en professor Brian Burgoon, hoogleraar International and Comparative Political Economy. Moderatie: Eva Groen-Reijman.

Dit event wordt georganiseerd door The Political Microtargeting Project: Safeguarding Democratic Values In Digital Political Practices onder leiding van professor Natali Helberger, universiteitshoogleraar Recht en digitale technologie, professor Claes de Vreese, hoogleraar Politieke communicatie, en professor Beate Roessler, hoogleraar Ethiek en haar geschiedenis.

Details

Date:
October 21, 2020
Time:
4:00 pm - 5:30 pm

Venue

Online event